چراغ فلورسنتی
در سال های اخیر از جمله محصولاتی که جایگاه بسیار مناسبی در روشنایی داخلی محیط های متفاوت کسب کرده است، لامپ های FPL (فلورسنت) می باشد. در واقع این لامپ ها نسل تازه لامپ های مهتابی فلورسنت T8 به حساب می آیند. لامپ FPL (فلورسنت) سبب شکل ظاهری مناسب و راندمان بالا، یکی از انواع لامپ هایی است که از آن استفاده زیادی می شود. البته لازم به ذکر است این لامپ ها علی رغم مزایایی که دارند، دارای معایب بزرگی می باشند که از جمله آن ها می توان به استفاده از فلز سمی جیوه در لوله شیشه ای یا ساطع کردن اشعه خطرناک ماورای بنفش UV (البته به میزان اندک) اشاره کرد. لامپ فلورسنت توسط نیکلای تسلا اختراع و ثبت شد که بازده نور بسیار بیشتری از لامپ رشته ای و هالوژن دارد. این لامپ در دو نوع کلی تولید می شود:
1- لامپ فلورسنت استاندارد:
المان اصلی لامپ فلورسنت استاندارد یک لوله شیشه ای کاملا درزبندی شده است. این لوله حاوی مقدار اندکی جیوه و یک گاز نجیب (معمولا آرگون) است که در فشار خیلی کمی نگه داشته شده اند. دارای دو الکترود است که در انتهای لامپ قرار دارند و به مدار الکتریکی متصل می شوند. تغذیه ی مدار الکتریکی آن، با یک منبع تغذیه متناوب است.
2- لامپ فلورسنت فشرده:
تولید لامپ های فلورسنت فشرده تحول بسیار عظیمی در بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی برای تامین روشنایی ایجاد کرد. از نظر عملکرد، این لامپ ها کاملا شبیه به لامپ های فلورسنت هستند و تنها به خاطر اینکه حجم آن ها بسیار کوچک تر از لامپ های فلورسنت استاندارد است، آن ها را لامپ های فلورسنت فشرده (Compact Florescent Lamp) یا به اختصار CFL نامیدند.