پارکت

پارکت چیست؟

پارکت، کفپوشی است از جنس چوب که به صورت صفحات نازک ساخته شده است و جهت کاور کردن سطح زمین به کار می رود. این کفپوش چوبی به دلیل زیبایی خاصی که دارد، توانسته به سرعت در بین مشتریان جای خود را باز کند. همه ساله پارکت های مختلف توسط برندهای مختلف در طرح های گوناگون و متناسب با سلیقه مردم در حال تولید شدن هستند. این کفپوش پر طرفدار متناسب با هر مکانی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. 

 

منازل مسکونی، اماکن تجاری، فروشگاه ها و... جز مصرف کنندگان پارکت هستند. پارکت های مورد استفاده در فروشگاه ها باید با کیفیت بالا انتخاب شوند؛ زیرا با رفت و آمد بالای مشتری به مرور لایه های زیادی از روی آن از بین می رود. پارکت در برابر آب حساس است و تماس آن با آب می تواند سبب تورم آن شود. بنابراین برای تمیز کردن آن نباید از آب یا پارچه خیس استفاده شود. پارکت را بعد از نصب، ساب زنی می کنند. پارکت بعد از اینکه روی سطح زمین قرار گرفت و چسب زیر آن خشک شد، ساب زده و سپس با لاک درزهای آن را می پوشانند. اشیاء نوک تیز می تواند سبب کنده شدن چوب شده و روی پارکت اثر برجای می گذارند. بنابراین به مرور زمان سطح روی پارکت دچار آسیب می شود و می بایست هر چند مدت یک بار روی آن ساب زده شود. (شاید هر ۲ یا ۳ سال یک بار) این کار سبب صاف و صیقلی شدن آن می شود.

 

مرغوبیت و قیمت پارکت به نوع چوب آن بستگی دارد. مثلاً چوب گردو می تواند قیمت بالایی داشته باشد. از آنجایی که پارکت را از چوب تهیه می کنند، قیمت آن در مجموع از قیمت لمینت و یا پارکت - لمینت بالاتر است. لمینت صفحاتی مصنوعی هستند که شبیه به پارکت طراحی می شوند ولی از جنس چوب نیستند. لمینت نیز همچون پارکت دارای طرفداران بسیاری است و نسبت به پارکت دارای هم معایب و هم مزایا است. پارکت - لمینت نیز صفحاتی هستند که دو لایه بوده و لایه یا سطح زیری لمینت و روی آن یک لایه نازک چوب کشیده شده است؛ به نسبت پارکت ارزان تر بوده ولی همان زیبایی های پارکت را دارا هستند.

 

نصب پارکت:

به نظر می رسد نصب پارکت کار ساده است و نصاب پارکت کار چندان سختی ندارد ولی نصاب های حرفه ای کارشان بسیار سخت است. در صورتی که زیر کار به هر دلیلی صاف نباشد، کار نصب پارکت با مشکل روبرو می شود. بسته به میزان خرابی سطح زیر کار، عملیات ترمیم متفاوت است. سرامیک های کنده شده، کف آسیب دیده و غیره می بایست قبل از شروع عملیات نصب پارکت رفع شوند. مثلاً شاید لازم باشد بعضی قسمت ها سیمان شود و صاف گردد. مرحله بعدی، مرحله فوم گذاری است که سبب می شود هم پارکت خوب نصب شود و هم نقش عایق صدا و حرارت را خواهد داشت. بعد از فوم گذاری، نوبت چسباندن پارکت با چسب یا قفل کردن قطعات در هم است. در این مرحله بسته به نوع پارکت، استراتژی نصب متفاوت می شود. برخی از پارکت ها را باید با چسب مخصوص چسباند و برخی دیگر نیاز به چسب ندارند و می بایست از طریق نری - مادگی در هم قفل شوند. بعد از چسباندن پارکت، نوبت به درزگیری است که این کار با لاک انجام می شود. این کار لغزش و تکان خوردن و صدا دادن پارکت ها را در اثر راه رفتن روی آن ها کم می کند.