کاغذ دیواری
کاغذ دیواری، پوشش تزئینی برای پوشاندن دیوارهای داخلی انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و سایر ساختمان هاست که به صورت رول یا متری می توان آن را خریداری نمود و با چسب مخصوص و به صورت عمودی بر روی دیوارها چسباند. به طور عمده در اتاق های مهم منازل یعنی اتاق نشیمن یا سالن، اتاق ناهارخوری و اتاق خواب، استفاده می گردد. انواع مختلف طرح های کاغذ دیواری، در فروشگاه اینترنتی آیلاهوم موجود است.
کاغذ دیواری یکی از تکنیک های مهم در طراحی داخلی ساختمان به شمار می رود که کارخانه های تولید کننده، طرح های متنوعی از آن را به شکل های زیر در اختیار مشتریان خود قرار می دهند:
- طرح های دارای تصویر مشخص: این طرح ها مانند یک نقاشی دارای طرحی ویژه هستند.
- طرح های WallStickers یا کاغذ خود چسب یا چسبانک دیواری
- طرح هایی با الگو (بافت) گرافیکی (نقش های کوچکی که تکرار شده می شوند)
تاریخچه کاغذ دیواری:
پاپیروس مصری ها اولین نوع کاغذ شناخته شده است که به 400 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. همچنین چینی ها 200 سال قبل از میلاد مسیح، کاغذ برنج را بر روی دیوارهای خود می چسباندند. در قرن هشتم میلادی گروهی از زندانیان چینی که برای برخی از اعراب کار می کردند، مهارت های کاغذسازی خود را به آنان آموختند و اعراب این دانش را در سراسر خاورمیانه گسترش دادند. بعد از آن این دانش به اروپا راه یافت و اگر چه همه چیز به آرامی پیشرفت می کرد اما در قرن دهم میلادی، به جای چوب و بامبو از الیاف کتانی برای ساخت کاغذهای ظریف تر استفاده شد.
اولین استفاده از این محصول در کشورمان هم به دوران حکومت ناصرالدین شاه قاجار مربوط می شود. وی علاقه بسیاری به شیوه های معماری غربی داشت و به همین منظور هم در زمان نوسازی کاخ گلستان برای دیوارهای داخلی کاخ از کاغذ دیواری وارداتی استفاده کرد و نام خود را به عنوان اولین واردکننده این محصول در تاریخ ایران جاوادانه نمود.
انواع کاغذ دیواری:
- کاغذ با روکش وینیل:
در این نوع کاغذ دیواری ماده ای کاغذی به کار رفته است که بر روی آن رویه طرح دار استفاده شده است و همچنین با نمونه وینیل آکرلیک و یا پلی وینیل کلراد اسپری یا روکش می شود. این نوع از کاغذ دیواری دارای قابلیت شستشو و ضد لک بوده و برای مکان ها با کاربری های متفاوت قابل استفاده هستند. شایان ذکر است به دلیل مقاومت بیشتر این نوع کاغذ دیواری در مقابل چربی و رطوبت، پیشنهاد می شود در آشپزخانه ها از این نوع استفاده گردد.
- کاغذ دیواری از نوع منسوج نبافته یا نان وون:
این دسته از کاغذ دیواری ها از مخلوط الیاف فیبر سلولوزی بلند و الیاف نساجی در دستگاه کاغذ تولید شده اند. همچنین به وسیله مواد آکرلیک تقویت شده و با بهره بردن از رنگدانه ها، یک نوع تاری به وجود می آورند و برای ایجاد رطوبت، استحکام و قدرت جذب مورد نیاز، از یک سری افزودنی های خاص استفاده مینمایند. یکی از مزایای این نوع کاغذ دیواری، عدم نیاز به دوباره چسب زدن برای نصب است که یکی از عوامل بسیار مهم در صرفه جویی هنگام نصب به شمار می آید. در حقیقت غیربافته شده ها موادی را به وجود می آورند که از نظر ابعاد و اندازه تغییر شکل نمی دهد و رطوبت همانند چسبی مستحکم عمل می کند. از سایر مزایای این نوع کاغذ دیواری، این است در صورت نیاز به برداشتن کاغذ، به راحتی از دیوار جدا شده و می توان مجدداً آن را به دیوار وصل کرد.
- روکش پارچه ای:
این نوع از کاغذ دیواری ها به دلیل اینکه سبک تر هستند، برای محیط های با رطوبت کمتر به گزینه اول مبدل می شوند و شما می توانید از آنها در نشمین منزلتان استفاده کنید. ماده سازنده این دسته، یک ماده سبک وینیل از آکریک می باشد که لایه طرح دار آن بر روی روکش چاپ می شود.
- کاغذ با وینیل سخت و جامد:
در این نوع کاغذ دیواری یک لایه کاغذی لمینیت شده به وسیله ی یک روکش از نوع وینیلی جامد پوشش داده می شود. از ویژگی های این نوع از کاغذها می توان به سطح طرح دار آن ها که دارای روکش بسیار قوی وینیلی هستند و از مقاومت بالایی برخوردار می باشند، اشاره کرد. از دیگر مزایای این نوع کاغذها، قابلیت شست و شو و سهولت در جدا شدن از دیوار می باشد. همچنین در محیط هایی که دارای رطوبت بوده و ممکن است در معرض انواع چربی ها و لک ها قرار گیرد، گزینه مناسبی می باشد. البته به یاد داشته باشید که در کارگاه ها و انباری هایی که امکان تماس فیزیکی با کاغذ وجود دارد، مناسب نمی باشند.
- کاغذهای وینیل فابریک بک:
جنس این کاغذها از نوع وینیل سخت که بر روی سطوح دکوراتیوشان لمینیت شده است، می باشد.